手机版

当前位置:简阳教育网 > 成人大专 >

2015年广东经济学院一般专升本英语真题模拟(阅读理解四)

时间:2021-09-14 20:04:17|浏览:

【题型设置】

6篇阅读理解

困难程度与四级相当(中等)

【备考建议】

我们发现不少同学在被单词的时候比较盲目,复习的范围过大。有的同学花费过多的时间去背记超纲的单词,但不少的超刚词是不考的,虽然这在一定量上可以提高我们的单词量,提升我们的英语水平,但对于考试来讲是多余的,大家应该合理借助有限的复习时间,不可以将不少精力都投入到背单词上。所以,我们建议大伙筹备一本针对专升本英语考试的单词书,市面上有不少这种的单词书,基本内容没什么不同,大伙可以依据我们的背诵习惯与爱好选择合适我们的版本。

【真题演练】

As a society we might want to rethink the time and money spent on education, so that these resources can benefit a greater percentage of the population. Ideally, both high schools and colleges can prepare inpiduals for the ever-changing roles that are likely to be expected of them.

High school degrees offer far less in the way of preparation for work than they might, or than many other nations currently offer, creating a growing skills gap in our economy. We encourage students to go on to college whether they are prepared or not, or have a clear sense of purpose or interest, and now have the highest college dropout rate in the world.

We might look to other countries for models of how high schools can offer better training, as well as the development of a work ethic (勤奋工作的美德)and the intellectual skills needed for continued learning and development. I recommend Harvard’s 2011 "Pathways to Prosperity" report for more attention to the "forgotten half" (those who do not go on to college) and ideas about how to address this issue.

Simultaneously, the liberal arts become more important than ever. In a knowledge economy where professional roles change rapidly and many college students are preparing for positions that may not even exist yet, the skill set needed is one that prepares them for change and continued learning.

Learning to express ideas well in both writing and speech, knowing how to find information, and knowing how to do research are all-solid background skills for a wide variety of roles, and such training is more important than any particular major in a liberal arts college. We need to continue to value broad preparation in thinking skills ihat will serve for a lifetime.

Students also need to learn to work independently and to make responsible decisions. The lengthening path to adulthood appears exacerbated (惡化)by parental involvement in the college years. Given the rising investment in college education, parental concern is not surprising, but learning where and when to intervene (预)will help students take more ownership of the outcomes of these increasingly cosplaytly educations.

61. What kind of education does the author think is ideal?

A) It benefits the great majority of the general population.

B) It prepares students to meet the future needs of society.

C) It encourages students to learn throughout their lives.

D) It ensures that students’ expectations are successfully fulfilled.

62. What does the author say is the problem with present high school education?

A) Ignoring the needs of those who don’t go to college.

B) Teaching skills to be used right after graduation only.

C) Giving little attention to those having difficulty learning.

D) Creating the highest dropout rate in the developed world.

63. What characterizes a knowledge economy according to the passage?

A) People have to receive higher education to qualify for a professional position.

B) Students majoring in liberal arts usually have difficulty securing a job.

C) New positions are constantly created that require people to keep learning.

D) Colleges find it hard to teach students how to cope with the changing economy.

64. What does the author think a liberal arts college should focus on?

A) Solid background knowledge in a particular field.

B) Practical skills urgently needed in current society.

C) Basic skills needed for change and lifelong learning.

D) Useful thinking skills for advanced academic research.

65. What suggestion docs the author offer to parents?

A) Rethinking the value of higher education.

B) Investing wisely in their children’s education.

C) Helping their children lo bring their talent into full play.

D) Avoiding too much intervention in their children’s education.

【参考译文】

大家的社会应该深思花费在教育上的时间和资金,以便这部分资源能使更多的人受益。(61)理想上,高中和大学都要能培养可以适应将来角色变化的学生。

(62)高中学历所提供给学生的就业筹备远比预期少,或者远比现在其他国家所提供的少,因而导致了 经济中不新扩大的技术差距。不管学生有没做好筹备,有没明确的目的或兴趣,大家都鼓励他们继续读大学,因而产生了自前世界上最高的大学辍学率。

大家可以借鉴其他国家的做法,学习高中阶段怎么样提供更好的培训,同时培养学生勤奋工作的美德及 继续学习和进步所需的心智技术。我向大伙推荐哈佛大学2011年"迈向兴盛的道路"报告,来更多地关注 "被遗忘的一半"(那些没上大学的人)与解决这一问题的看法。

同时,人文科学比以往任何阶段都更要紧。(63)在常识型经济中,职业角色飞速变化,不少大学生为 之筹备的职位甚至可能还没有,他们所需的是能让他们适应变化和继续学习的技术组合。

(64)掌握在书面和口头陈述中非常不错地表达看法,知晓怎么样探寻信息及怎么样作调查研究都是为适应各 种不同角色所应拥有的扎实的背景技术。在文理学院,此类的培训比任何一门专业都要紧。大家需要继续看重并广泛培养将会終生受益的思维技术。

学生们还需要掌握独立学习,掌握做出负责任的决定。因为家长在大学阶段的参与,通向成年的漫长 道路看着仿佛更长了。考虑到对大学教育不断攀升的资金投入,家长的担忧也司空见惯,(65)但掌握怎么样地进行干涉将会能够帮助学生享受这部分日益昂责的教育所带来的成就。

【答案解析】

61.B

【定位】由题干中的ideal定位到第一段第二句。

【精析】语义理解题。定位句指出:理想上,高中和 大学都要能培养学生适应将来角色的变化。此 句表明在将来社会中,大家的角色会不断发生变 化,理想的教育就是能培养适应这种变化的人才,也就是说,理想的教育可以满足将来社会的需要,故答案为B)。

62. D

【定位】由题干中的problem, high school定位到第二段。

【精析】事实细则题。作者在文章第二段论述了目 前高中教育的问题,如提供给学生的就业筹备不 足,导致了经济中不断扩大的技术差距。盲目鼓 励学生读大学导致了现在世界上最高的大学綴学 率,故答案为D)。

63.C

【定位】由题干中的knowledge economy定位到 第四段第二句。

【精析】细则判断题。定位句提到,在常识型经济 中,职业角色变化飞速,不少大学生为之筹备的职位甚至可能还没有。由此可判断,常识型经济 的特点是职业的飞速变化,新的职位不断地被创 造,有的念书时还没有的职位可能在毕业时出 现,届时,在学校里学到的常识就远远不够了,因此大家需要持续学习来适应这部分不断被创造出的 新职位,故答案为C)。

64.C

【定位】由题干中的liberal arts college定位到第 五段第一句。

【精析】细则总结题。文章第五段提到在文理学 院,这部分培训比任何一门专业都要紧。"这部分培训"指上文提到的"掌握在口失和书面陈述中非常不错 地表达看法,知晓怎么样探寻信息并且知晓怎么样作 调査研究",而这部分技术培训是为了适应将来的变 化,故答案为C)。

65.D

【定位】由题干中的suggestion和parents定位到 文章最后一句。

上一篇:党员个人承诺书的概要 下一篇:没有了

Copyright © 2002-2021 简阳教育网 (http://www.rqncpxs.com) 网站地图 TAG标签